Nástěnný závěsný systém Click Rail

Nástěnný lankový závěsný systém Click Rail pro zavěšení obrazů je nejprodávanějším produktem Artiteq.
Vzhledem k jednoduchému a vysoce funkčnímu konceptu je vhodný pro bytové interiéry, ale také pro muzea, galerie, výstavy, školy a univerzity.

Hlavní předností Click Rail je především možnost zavěšení obrazů nebo plakátů bez nutnosti rozvrtat stěnu na mnoha místech a zároveň umožňuje v budoucnosti libovolně obrazy pozičně či výškově přesouvat, případně doplňovat nové obrazy.

Hliníková lišta s kolejnicí pro zavěšení perlonových či ocelových lanek je standardně dodávána v bílém provedení s možností přemalování, tak aby lankový systém vizuálně splynul s interiérem. Standardně jsou lišty Click Rail dodávány v tyčích po 3 metrech. Maximální zatížení lišty je 20kg na metr.

Instalace:
Lišty se instalují na stěnu těsně pod strop pomocí speciálních plastových kamenů (doporučená instalace na tři kameny do metru). Lišta se poté na předem připravené kameny jednoduše namáčkne (nejprve se zahákne za horní okraj zadní kolejnice a domáčknutím docvakne ke stěně).
Úprava délky je jednoduchá - stačí pomocí pilky na železo doříznout požadovaný rozměr a případně řezaný konec zaslepit originální koncovkou. V případě malování nebo jiné rekonstrukce se dají lišty jednoduše demontovat a opět instalovat zpět na stěnu. Pro instalaci přes různé výklenky lze použít vnější rohové spojky.

Zavěšení obrazů na lanka:
Artiteq Click Rail vyniká především systémem lanek s otočnými koncovkami Twister. Koncovka lanka se vsune ze spodu do kolejnice lišty Click Rail a poté se otočí o 90 stupňů. Po otočení lze zavedeným háčkem posouvat v kolejnici a lanko lze po montáži vhondého háčku zatížit.
Proti případnému vypadnutí lanka z kolejnice je vhodné použít nový typ lanek řady Twister CLIQ2FIX, které díky plastové košilce zamezí vypadnutí lanka z lišty při posouvání.

Příslušenství k lištám Click Rail:
- montážní příchytky (kameny)
- koncovka
- rohová spojka
- perlonové lanko s háčkem Twister nebo Twister CLIQ2FIX
- háčky na obrazy s nosností od 4kg do 15kg

Nástěnný závěsný systém Click Rail

Položek v kategorii: 3

Seřadit podle:
Zobrazení 1-3 z 3 položek

Aktivní filtry